Cer arestarea liderilor organizaţiilor pro-rusești care au provocat violenţe la Bălţi

Platforma Civică "Acțiunea 2012" cere Ministerului Afacerilor Interne arestarea și condamnarea liderilor organizațiilor pro-rusești care au provocat violențe la Marșul Unirii desfășurat, duminică, la Bălți.

"Mark Tkaciuk, Iurie Muntean, Mihail Formuzal și Victor Șelin sunt, în egală măsură, responsabili pentru escaladarea violențelor și pentru organizarea contra-manifestațiilor de la Bălți, cărora le-au căzut victime nu doar manifestanții pașnici, dar și reprezentanți ai mass-media. Unii dintre cei enumerați sunt încă nepedepsiți pentru crimele săvârșite asupra tinerilor unioniști în aprilie 2009", se menţionează într-un comunicat al Plaformei Civice "Acţiunea 2012".

În comunicat se mai arată că Platforma Civică "Acțiunea 2012" şi-a propus să organizeze o manifestaţie paşniă, care să fie un prilej de aducere aminte a tragediilor provocate de cele două secole de ocupație rusă și, ulterior, sovietică, dar și o ocazie de chemare la unitate națională. "Deși erau preîntâmpinați de violențele pregătite și au dat asigurări că marșul nostru va decurge fără incidente, forțele de ordine au fost insuficient pregătite în fața organizațiilor extremiste care și-au propus ca, prin violență și agresivitate, să încalce drepturile omului și să incite la xenofobie", se mai adugă în comunicat.

Publika.md aminteşte că Marşul Unirii organizat, ieri, de Platforma Civică "Acţiunea 2012" la Bălţi a fost contestat de reprezentanţii mai multor mişcări de stânga. În centrul Capitalei nordice au avut loc altercaţii. Simpatizanţii şi membrii Partidului Patrioţii Moldovei au întâmpinat manifestanţii în faţa Primăriei şi au sărit la bătaie. Reprezentanţi ai Partidului Patrioţii Moldovei susţin, însă, contrariul. Poliţia a intervenit şi a format un scut pentru ca Patrioţii Moldovei să nu treacă de partea manifestanţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu