CEO-ul Bentley spune când va fi lansat primul model electric al companiei

De curând, oficialii Bentley au spus că analizează lansarea unui model 100% electric în următorii ani, pe platforma Premium Platform Electric (PPE) a grupului Volkswagen. Oficialii constructorului spuneau atunci că așteaptă o decizie pentru aprobarea proiectului, dorind ca primul model electric de la Bentley să fie lansat cel târziu în 2025.

Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley, a revenit cu noi informații despre planurile de viitor ale companiei, dar lansarea primului model electric de la Bentley este un proiect în așteptare, a spus automarket.ro.

"Problema este că tehnologia actuală a bateriilor nu ne oferă o autonomie relevantă pentru o mașină de dimensiunile unui Bentley," a explicat Hallmark.

El estimează că tehnologia va ajunge la un nivel optim undeva peste 5-7 ani, atunci când putem aștepta și lansarea primului model electric de la Bentley.

Potrivit declarațiilor lui Hallmark, 40% din clienții Bentley iau considerare să achiziționeze o mașină electrică.

Compania traversează o perioadă nefastă, cu pierderi de 137 de milioane de euro după primele 9 luni din 2018. Una dintre cauzele indicate de Bentley a fost producția întârziată în cazul noului model Continental GT.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu