Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare, dotat cu aparate moderne pentru identificarea infractorilor

Embed:

Autorii infracţiunilor sunt găsiți mai ușor. Și asta datorită unor aparate moderne cu care a fost dotat Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare. Specialiștii spun că utilajele reduc semnificativ termenul de examinare a probelor. Banii pentru modernizări au fost oferiți de Uniunea Europeană. 

Echipamentul permite verificarea cât mai exactă și rapidă a probelor.

De asemenea, va fi posibilă analiza tehnică avansată a documentelor și analiza chimică a obiectelor infracțiunilor.

Premierul Pavel Filip, care a vizitat centrul criminalistic, a declarat că, datorită modernizărilor, va crește gradul de securitate.

"Asta ar însemna un pas înainte, asta ar însemna capacităţi mai bune ale poliţiei. Este foarte important să vii cu probe. O altă prioritate, foarte importantă este securitatea, este siguranţa, este ordinea publică", a spus premierul Pavel Filip. 

"Termenul de expertizare s-a micșorat uneori poate și înzecit, ceea ce permite ca noi să fim și mai rapizi în investigații, iar uneori timpul în procesul investigațiilor este un factor decisiv. Ceea ce am avut și ceea ce avem este net superior în comparație cu perioada precedentă", a declarat ministrul de Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan. 

Noile utilaje i-au ajutat pe anchetatorii din Moldova să realizeze, pe parcursul anului trecut, 6.000 de expertize judiciare și să identifice aproximativ 300 de infractori.

Pentru modernizarea laboratoarelor au fost cheltuite 4,5 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu