Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost, pregătit de iarnă. Oamenii străzii vor primi mâncare şi asistenţă medicală

Embed:

Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost este pregătit pentru perioada rece a anului.

Potrivit autorităţilor municipale, acesta are o capacitate de o sută de persoane şi îşi va deschide uşile în data de 1 noiembrie. Oamenii străzii vor beneficia de acoperiş deasupra capului, trei mese pe zi, precum şi de asistenţă medicală.

"S-a făcut reparaţie cosmetică în birourile angajaţilor, în dormitoare, în sufragerie şi în wc-urile beneficiarilor. Au fost cumpărate plapume, cearşafuri, prosoape, produse de igienă, lenjerie de corp atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei", a menţionat  Tatiana Bucearschi, şef al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate.

Centrul de găzduire de pe strada Haltei va activa până în data de 31 martie. Autorităţile municipale cred că, odată cu înregistrarea primelor îngheţuri, oamenii străzii vor începe să se adreseze după ajutor.

Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile, vremea se va răci. Joi şi vineri, în timpul nopţii, sunt prognozate temperaturi de până la minus trei grade celsius.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu