Centrul istoric al Capitalei, renovat. Mai multe clădiri au fost iluminate, trotuarele pavate şi a fost instalat mobilier urban

Embed:

Spaţiul pietonal de pe patru străzi din centrul istoric al Capitalei a fost renovat. Mai multe clădiri au fost iluminate, trotuarele au fost pavate şi a fost instalat mobilier urban. Inițiativa aparține Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor.

"Ne-am dorit foarte mult să punem în lumină acest spaţiu pietonal. Ţinând cont că, în 2017, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor a lansat şi acel proiect Chişinăul de seară, oraşul luminilor şi am ţinut să iluminăm artistic noctur clădirea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală blocul expozițional", a declarat Ion Ştefăniţă, director, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor.

Lucrările de reamenajare au costat peste 3 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipiului Chişinău.

"Aproximativ 3.490 de metri pătraţi reabilitați, per investiţie un metru pătrat de trotuar reabilitat cu iluminat, cu bănci şi cu gazon verde ar ieşi în jur de 970 de lei metru pătrat. S-a decis în conceptul de amenajare un alt tip de pavaj decât acesta sur care îl avem standard. Este un pavaj cu o granulație care îi dă un ton alb în combinaţie cu sur", a explicat Adrian Boldurescu, șeful Direcției generală transport public și căi de comunicație.

Locuitorii Capitalei îşi doresc să vadă şi alte străzi amenajate în acest fel:

"E plăcut să avem cât mai multe locuri în oraş aşa, să fie pavate, ar fi minunat". 

"Am venit cu copilaşii, ne plimbăm, ne place. E curat, frumos, e amenajat cu gust".

"S-a făcut ceva care va rămână pe viitor, trebuie toate străzile de făcut aşa". 

"Mi-ar plăcea să fie amenajată nu doar porţiunea aceasta, dar tot oraşul".

Lucrările au durat trei luni.

loading...

Lasă un comentariu