Centrul de Medicină Urgentă din Teleneşti a fost renovat. Noul sediu este dotat cu utilaj performant

Embed:
Medicii de la Centrul de Medicină Urgentă din Teleneşti vor beneficia de condiţii mai bune de muncă. Clădirea în care ei muncesc a fost renovată şi extinsă. Autorităţile promit că, în acest an, vor cumpăra şi ambulanţe noi.

Sediul renovat are o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, spaţiu care a fost dotat cu mobilier nou. În instituţie a fost amenajat şi un depozit pentru medicamente, dotat cu hidrometru şi frigider, astfel încât preparatele să fie păstrate corespunzător.

"Conform grupelor, cea generală şi frigider aici pentru păstrarea medicamentelor termolabile, safeu pentru păstrarea psihotropelor, stupefiantelor", a spus Alexandru Zara, felcer superior.

"Ne place foarte mult şi nici nu se discută cu condiţiile pe care le avem acum cu cele care erau, nu erau atât de rele, dar acum totul e alb, e nou, miroase a nou", a declarat Liliana Cecan, felcer dispecer 

"Este mai plăcut de lucrat pentru noi, dar şi pentru pacienţi când vin", a zis Veronica Boldescu, medic 

De asemenea, la iniţiativa consiliului raional instituţia dispune şi de un spaţiu special destinat şedinţelor.

"Serviciile lor vor fi mai de calitate, nu se vor axa doar pe problemele pe care le-au avut în incintă, dar deja vor fi cu altă dispoziţie la muncă", a spus Diana Manole, preşedintele raionului Teleneşti.

"Mai plăcut clar, o să fie curat şi condiţii mai bune şi ajutor mai mult o să ne acorde", a spus un localnic.

"Sigur că este important. În primul rând igiena. Sigur diferenţă este şi ne bucură faptul că se face ceva la nivel mai înalt", a zis un localnic.

Lucrările de reparaţie a instituţiei au costat peste 850 de mii lei, bani alocaţi de Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.

"Guvernul a planificat în bugetul anului 2018, 273 de milioane de lei pentru procurarea transportului sanitar, procurarea ambulanţelor care va duce la îmbunătăţirea serviciilor prestate populaţiei", a spus Boris Golovin, deputat.

Până în prezent, 18 Centre de Medicină Urgentă din ţară au fost renovate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu