Centrul Capitalei s-a transformat într-un adevărat furnicar, în ajun de sărbătoare

Embed:
Republica Moldova a ajuns vestită în toate colţurile lumii, în primul rând, datorită vinurilor sale, care au devenit un simbol naţional. În acest weekend, licoarea lui Bachus va curge gârlă chiar în inima Capitalei. Și asta deoarece astăzi începe cea de-a 16-a ediţie a sărbătorii Ziua Națională a Vinului. În Piaţa Marii Adunări Naţionale sunt aşteptaţi mii de moldoveni şi turişti străini, care vor elogia tradiţiile vinicole din ţara noastră. Organizatorii au promis un program pe măsură, cu degustări de vinuri şi bucate alese. Instalarea corturilor şi vitrinelor companiilor vinicole a început încă de ieri în centrul Capitalei

"În spatele meu vedem un loc unde este improvizată şcoala vinului, noi o mai numim: aromele vinului. Vom avea un somelier care ne va povestit despre vinurile pe care vizitatorii le vor degusta", a spus directorul unei companii vinicole, Mihai Duca.

"Avem şi nişte teascuri, unde vom punem poama si ei vor da aceşti struguri prin tească, să curgă mustul sau sucul de poamă", a spus şeful serviciul vânzări şi marketing, Alexei Mocanu.

Oaspeţii de peste hotare care vor participa la Ziua Vinului au fost întâmpinaţi la aeroport cu daruri.

Toţi pasagerii aeronavelor care aterizează pe aeroportul din Chişinău primesc în dar câte o sticlă de vin, Rară Neagră, dar şi o hartă pe care sunt indicate cele mai mari vinării din ţară. În acest fel, organizatorii îşi propun să invite pe toţi la sărbătoarea Ziua Vinului.

"Am citit într-un ziar că Moldova este unul dintre cele mai bune locuri pentru turismul vinicol, de aceea sunt aici. - Ați venit aici doar pentru sărbătoarea noastră? - Da!"

"Suntem foarte bucuroşi că am venit în Moldova. Am ajuns pentru prima dată la această sărbătoare, după ce am auzit multe despre ea. Suntem siguri că vom petrece timpul minunat."

În total, vor fi oferite cinci mii de sticle cu vin.

"Este un eveniment special şi tradiţional, de aceea pe aeroportul din Chişinău se organizează aşa o măsură frumoasă şi anume se promovează vinul", a afirmat directorul Avia Invest, Petru Jardan.

"A devenit o tradiţie ca deja în acest local să întâlnim oaspeţii care vin deja mâine la sărbătoarea vinului care o să fie pe şapte - opt octombrie" , a spus directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin.

Cotidianul american New York Post a elogiat tradițiile vinicole din ţara noastră. Potrivit jurnaliștilor de peste ocean, Moldova produce vinuri de calitate superioară, dar spre deosebire de alte regiuni vinicole precum Toscana, din Italia, sau Bordeaux, din Franța, țara noastră nu este atât de vizitată de turiști.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu