Centru multifuncțional în satul Ciuciuleni. O sută de candidaţi vor avea ocazia să înveţe într-o şcoală de meserii din Italia (FOTO)

Embed:

Proiecte de milioane pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate. O asociaţie din provincia italiană Bolzano a investit două milioane de euro în Moldova în ultimii ani. Pentru a face totalurile şi a stabili noi priorităţi, reprezentanţii organizaţiei s-au întâlnit cu beneficiarii. 

Cel mai mare proiect al asociaţiei "Activ Hilfe fur Kinder" este crearea centrului social multifuncțional din satul Ciuciuleni, raionul Hâncești, pentru reabilitarea victimelor violenței în familie.

"Am implementat multe proiecte, nu-mi mai amintesc câte anume. Fiecare a fost special în felul său şi din fiecare am învățat care sunt greșelile, lacunele și cum să devenim mai buni", a spus președintele asociației, Peter Lathaler.

Printre sponsorii care au primit distincții pentru că au susținut financiar centrul multifuncțional se numără și fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Timp de patru ani, centrul a oferit ajutor pentru 40 de persoane.

"Noi încercăm să dăm acestor femei impresia că se găsesc acasă, să știe că nu sunt singure și să creadă în faptul că nu este imposibil de a ieși din situațiile de violență", a afirmat vicepreședintele asociației Valentina Geamană.

Un alt proiect care va fi implementat este dedicat tinerilor. Până în 2020, 100 de candidaţi vor avea ocazia să înveţe într-o şcoală de meserii din Italia.

"Cele patru meserii pe care tinerii le vor studia sunt: bucătar, chelner, cameristă și tehnician în hoteluri", a menționat investitorul Stefan Hofer.

Primii 12 beneficiari vor pleca la studii în septembrie anul acesta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »