Centru de Sănătate din Pitușca a fost modernizat. Proiectul a costat peste două milioane și jumătate de lei

Embed:
Locuitorii satelor Pitușca și Vărzăreștii Noi din raionul Călărași vor fi consultaţi de doctori într-un Centru de Sănătate modern, care a fost renovat recent. Acesta este dotat cu toate utilajele necesare, așa că medicilor le va fi mai ușor să-i ajute pe pacienți.

Noul Centru de Sănătate a fost construit în locul unui edificiu construit prin anii '60. Acesta nu era conectat la apeduct, canalizare și nici nu era încălzit.

"Condițiile erau foarte grele, apă nu aveam curgătoare, veceul era afară. Aveam foarte multe greutăți. Și pentru pacienți erau multe greutăți", a spus Olga Grădinaru, asistentă superioară.

"Ușile erau vechi, totul era vechi, aparatajul era vechi. Acum s-a cumpărat aparataj nou, medicii sunt, asistenții sunt. Și noi suntem bucuroși", a explicat un pacient.

"Când vii la medic, sunt condițiile bune, e cald, e bine, te poți dezbrăca, să facă o analiză bună. Asta e foarte bine", a afirmat o pacientă. 

"Nu toți au posibilitatea să iasă din sat, în primul rând. Și au rămas foarte mulți bătrâni, ai căror copii sunt plecați. Și ei vin aici, poate să le facă tot, să-i examineze", a spus o femeie.

Lucrările de renovare au început în 2014, la inițiativa medicului șef, Maria Macari. Proiectul a costat peste două milioane și jumătate de lei. Cea mai mare parte din cheltuieli a fost acoperită din fondul Casei Naţionale de Asigurări în Medicină.

"Era frig, ne încălzeam cu sobe, iluminarea era proastă. Acestea au fost cele mai mari probleme. Pacienții vin în orice condiții, și în condiții rele, și în condiții bune", a menţionat Maria macari.

"Noi pledăm pentru ca să fie apropiate de pacienți aceste servicii de asistență medicală. Având așa condiții, e clar că și calitatea serviciilor prestate se ridică", a precizat Boris Golovin, deputat PDM.

Centrul de Sănătate din Pitușca deservește aproape patru mii de oameni. De la începutul acestui an, din banii alocaţi de CNAM au mai fost renovate încă șase instituții medicale din Glodeni, Anenii Noi, Telenești, Soroca, Drochia și Râșcani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu