Centenarul Unirii, sărbătorit cu muzică şi dans la Londra

Embed:
Institutul Cultural Român de la Londra a organizat un festival cultural şi gastronomic dedicat Centenarului Unirii. Sute de români din Marea Britanie au fost prezenţi la eveniment, unde au ascultat muzică populară, au dansat şi au mâncat bucate tradiţionale.

În cadrul festivalului a fost organizată şi o expoziţie simbolică: 6 lotci care reprezentau cele şase provincii româneşti.

"În România există această tradiţie a lotcii, care e o ambarcaţiune veche cu care mulţi locuitori ai Deltei o foloseau ca pe o ambarcaţiune utilitară de pescuit. Noi încercăm să o promovăm exact cum este gondola în Veneţia", a spus fostul campion olimpic la caiac-canoe, Ivan Patzaichin.

La eveniment au fost invitaţi să cânte un taraf de muzică populară, interpreta Maria Buză şi doi DJ.

De succes s-au bucurat şi standurile cu mâncare tradiţională, unde sfârâiau micii, iar purcelul se rumenea la proţap.

"Principalul mesaj pentru noi este că anul acesta sărbătorim 100 de ani de la înfiinţarea României Mari", a spus vicepreşedintele ICR Londra, Mirel Talos.

Potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie se află peste 400 de mii de români. Comunitatea românească este a doua cea mai numeroasă, după cea poloneză, care are 1 milion de persoane.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu