Celebrul muzician și compozitor Leon Russell, mort din cauze necunoscute

Muzicianul și compozitorul Leon Russell a murit la vârsta de 74 de ani, în Nashville, conform unui anunț pe pagina sa de Facebook, notează b1.ro.

Născut la Lawton, în Oklahoma, pe 2 aprilie 1972, Russel a devenit cunoscut drept membru al Delaney & Bonnie and Friends și după colaborarea sa cu Joe Cocker. Acesta a fost coproducător la albumul din 1969 la care a contribuit cu două melodii compuse.

Ulterior, Russel s-a alăturat echipei lui Joe Cocker în turneul său celebru, Mad Dogs and Englishman, devenind celebru pentru piesa "Superstar”.

A lucrat ca producător, compozitor, colaborator şi partener de turneu pentru artişti ca Rolling Stones, Freddie King şi Bob Dylan, informează Digi24.

După ani în care a fost într-un con de umbră, Russell a revenit în atenţie şi s-a alăturat lui Elton John în 2010, cu care a făcut echipă pentru albumul "The Union". După ce au mers în turneu, Leon Russell a lansat ultimul său album solo, "Life Journey", în 2014. 

În iulie 2016, Russell a suferit un atac de inimă, dar părea că-şi va reveni complet. Cauza morţii sale este încă necunoscută. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu