Celebrul actor de comedie din Rusia Vladimir Etuș împlineşte astăzi 95 de ani

Embed:

Zi importantă pentru cinematografia rusească. Celebrul actor de comedie Vladimir Etuș împlineşte astăzi 95 de ani. Cu această ocazie, la Teatrul Vahtangov din Moscova, va avea loc un spectacol aniversar în cinstea celui care, prin filmele în care a jucat, a adus zâmbetul pe buzele a generații întregi.

Vladimir Etuș s-a născut în data de 6 aprilie 1922 la Moscova. După cel de-al Doilea Război Mondial a devenit un actor de teatru de mare succes, însă în filme primea doar roluri secundare.

Pelicula care i-a schimbat cariera a fost "Prizoniera din Caucaz". Au urmat roluri de succes în filme precum "12 Scaune", "Circul își aprinde luminile" sau "Ivan Vasilievici își schimbă Profesia".

Aceste roluri i-au adus faima în toată Uniunea Sovietică, dar şi peste hotarele ei. Vladimir Etuș a primit de-a lungul carierei mai multe premii și distincții, printre care și titlul de Artist al Poporului.

La cei 95 de ani ai săi continuă să joace în filme, dar și pe scena Teatrului Vahtangov, unde are câte zece spectacole pe lună.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu