Celebrii ochelari Google Glass au ajuns şi în Moldova (VIDEO)

Embed:

Celebrii ochelari Google Glass au ajuns şi în  Moldova. Noul gadget a fost testat deja de mai mulţi experţi şi curioşi din Capitală care s-au arătat încântaţi de calculatorul în formă de ochelari. Dispozitivul îndeplineşte automat o serie de comenzi la doar o simplă atingere sau prin comanda vocală a utilizatorului.

"OkaY Glass, fă o fotografie".

Ochelarii îndeplinesc mai multe comenzi. Astfel, utilizatorul poate face fotografii sau înregistra imagini video pe care să le posteze pe internet sau să caute informaţii pe motorul google. Rezultatul poate fi văzut direct, cu ochiul liber.

"Desubt la touchpadul ăsta e un calculator, iar în partea asta e bateria lui. Şi ecranul vine în această formă care îţi proiectează în depărtare totul, fix ca un ecran", spune expertul în IT Vitalie Eşanu.

Tehnologia se conectează la internet prin wi-fi şi are aceleaşi funcţii ca un smarphone performant. Interpreta Olia Tira a fost una din primele persoane care a testat noul gadget.

"Okay Glass, record the video, suntem toţi aici".

"Are nişte capacităţi, posibilităţi să faci ceva interesant, să filmezi un video, să faci poze, este un calculator în faţa ochilor tăi", spune interpreta Olia Tira.

Primele modele de ochelari Google Glass costă 2500 de euro. Totuşi, aceştia vor apărea pe piaţa din Moldova abia peste câţiva ani.

"În câţiva ani, acest produs va fi foarte popular. Atunci îl vom aduce în Moldova. Deocamdată, nu vă putem spune exact când va apărea pe piaţă", spune reprezentantul companiei Ana Iavorenco.

 Ochelarii Google Glass se vând la scară largă deocamdată doar în Marea Britanie şi în SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu