Celebra Tina Turner a împlinit astăzi 80 de ani. Interpreta a reuşit să vândă peste 200 de milioane de discuri

Embed:

Celebra Tina Turner a împlinit astăzi 80 de ani. Legenda muzicii ultimei jumătăţi de secol este deţinătoarea a opt premii Grammy. În cei 60 de ani de carieră, interpreta a reuşit să vândă peste 200 de milioane de discuri. A debutat cu piesa "River Deep Mountain High", în 1966, după ce l-a întâlnit pe Ike Turner, cel care i-a fost soţ timp de 16 ani. Una dintre melodiile care a consacrat-o pe Tina este "The Best".

Celebra cântăreaţă spune că împlinirea vârstei de 80 de ani ar înseamna o a doua şansă după ce, în ultima perioadă, s-a confruntat cu probleme grave de sănătate. A făcut un transplant de rinichi şi a urmat multiple tratamente pentru a depăşi cancerul. Tina a spus pentru Mirror că nu s-ar fi gândit că va ajunge la această vârstă.

"Mă simt minunat. Sunt bine. Am suportat afecţiuni foarte grave, pe care le depăşesc. Este ca şi cum aş avea acum a doua şansă de viaţă. Mă bucur foarte mult că am ajuns la 80 de ani", a menţionat Tina Turner.

Anne Mae Bullok, pe numele său adevărat, s-a născut în Tennesse, Statele Unite. Tatăl său era muncitor pe o plantaţie de bumbac, iar mama provenea din India. După un mariaj de 16 ani cu Ike Turner, cel care a propulsat-o în lumea muzicii, Tina a divorţat şi a luat cu ea cei patru copii, inclusiv doi ai fostului soţ din prima lui căsătorie.

Motivele separării ar fi fost violenţa la care era supusă şi dependenţa de droguri a lui Ike. Acum şase ani s-a recăsătorit cu producătorul german Erwin Bach şi s-a mutat de dragul lui în Elveţia, reuşind să obţină cetăţenia acestei ţări.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică în 2009, după un turneu de adio.

loading...

Lasă un comentariu