Cele mai semnificative evenimente politice din această săptămână

Embed:

Luni, Timofti a semnat decretul de numire a Nataliei Gherman ca prim-ministru interimar.

Nicolae Timofti a desemnat un PREMIER INTERIMAR. Şeful statului, în şedinţă cu membrii Guvernului

Marţi, peste 20 de membri ai organizaţiei teritoriale Anenii Noi a Partidului Socialiştilor au părăsit formaţiunea. Ei au acuzat conducerea PSRM de dictatură şi tiranie în raport cu membrii partidului şi alegătorii.

RUPTURĂ în PSRM: Membri ai unei organizaţii teritoriale au părăsit partidul lui Dodon

Tot marţi, vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a plecat la Moscova, unde a avut o întrevedere cu omologul său rus, Dmitri Rogozin. Discuţiile s-au desfăşurat în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică. Reprezentanţii Moscovei au declarat că sunt dispuşi să indentifice soluţii pentru a relua exporturile de vin, carne, fructe, legume şi conserve din Moldova.

Subiecte ce vizează Moldova, discutate la Moscova. Ce au convenit Victor Osipov şi Dmitri Rogozin

Joi, şefa departamentului de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, printr-o scrisoare adresată Reprezentanţei ONU în Moldova, a ameninţat Chişinăul cu introducerea regimului de vize şi aplicarea unei taxe de 100 de procente la importul produselor fabricate de întreprinderile din dreapta Nistrului. Guvernul de la Chişinău a precizat că nu comentează scrisorile neoficiale.

Tiraspolul AMENINŢĂ Chişinăul! SCRISOAREA Ninei Ştanski adresată Reprezentanţei ONU în Moldova

Iar vineri a fost ultima zi de campanie electorală. Candidaţii pentru funcţia de primar, care se vor lupta pentru acest fotoliu în turul doi al scrutinului local, au putut să-și convingă alegătorii ca să le ofere votul.

Ultima zi de campanie electorală. ÎNDEMNUL lui Dorin Chirtoacă pentru locuitorii Capitalei

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu