Cele mai răsunătoare evenimente politice ale săptămânii

Embed:

Republica Moldova a sărbătorit, luni, 26 de ani de la revenirea la alfabetul latin. Cu acest prilej, în ţară s-au desfăşurat o serie de acţiuni culturale. 

Sărbătoare în Moldova. Depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi pe Aleea Clasicilor (FOTOREPORT)

Preşedintele şi premierul ţării au depus, luni, flori la statuia lui Ştefan cel Mare şi la busturile personalităţilor de pe Aleea Clasicilor, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la revenirea la alfabetul latin.

Dorin Chirtoacă SE ÎNSOARĂ. Cine este aleasa inimii (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

În aceeași zi, la concertul organizat de Ziua Limbii în Piața Marii Adunări Naționale, primarul Capitalei, Dorin Chitroacă, a cerut-o de soţie pe jurnalista Anişoara Loghin.

Impas financiar în stânga Nistrului. Aşa-zisele autorităţi, nevoite să ia credite pentru a plăti salariile

Tot luni, șeful regimului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat, într-o conferință de presă, că regiunea trece printr-o criză financiară profundă. Pentru a plăti 70 la sută din salarii şi pensii, administraţia de la Tiraspol este nevoită să ia împrumuturi.

BAT CLOPOTELE la Tiraspol. Liderul Evgheni Șevciuk se căsătoreşte. Cine va fi "PRIMA DOAMNĂ"

Tot atunci, Șevciuk a anunțat că se însoară cu șefa departamentului de externe din stânga Nistrului, Nina Ştanski.

Candu vrea reformarea sistemului financiar-bancar. Priorităţile pentru noua sesiune a Parlamentului

Miercuri, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, aprobarea unui pachet legislativ amplu de reformare a sistemului financiar-bancar.

Paradă în stânga Nistrului. Biroul pentru Reintegrare: Tiraspolul îngrijorează prin accentul pronunțat militarist

În aceeaşi zi, administraţia separatistă de la Tiraspol a marcat, cu paradă militară, împlinirea a 24 de ani de la proclamarea așa-numitei "republici moldovenești nistrene".

Zi de sărbătoare pentru Armata Naţională. Şirul evenimentelor care au avut loc în Capitală (VIDEO)

Joi, Armata Naţională a împlinit 24 de ani de la fondare. În Capitală, dar şi în unităţile militare dislocate în alte localităţi, au fost organizate mai multe evenimente festive.

Veste bună! ANRE A SUSPENDAT deciziile de aprobare a noilor tarife la lumină şi gaze naturale

Tot joi, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a suspendat, pentru 60 de zile, propriile decizii de majorarea a tarifelor pentru energia electrică şi gazele naturale.

Alianţă proeuropeană în Capitală. Acordul coaliţiei la nivel municipal a fost SEMNAT

În aceeaşi zi, în Consiliul Municipal Chişinău a fost creată o coaliţie proeuropeană, din care fac parte consilierii PLDM, PDM, PL şi PPEM. De asemenea, aleşii locali au ales componența comisiilor de specialitate.

"Ar putea fi înţelegeri de cartel". Preţul pâinii, în vizorul Consiliului Concurenţei

Vineri, Consiliul Concurenţei a anunţat, în urma unei întâlniri cu producătorii de panificaţie, că există semne că majorarea preţului pâinii a fost efectuată în urma unei înţelegeri de cartel. Dacă li se va dovedi vinovăţia, agenţii economici vor fi sancţionaţi cu amenzi în mărime de până la patru la sută din cifra de afaceri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu