Cele mai RĂSUNĂTOARE evenimente politice ale săptămânii

Embed:

Victoria liberalului Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor generale locale este unul dintre evenimentele care a marcat această săptămână politică.

VICTORIE pentru Dorin Chirtoacă. Candidatul PL a mai câștigat un mandat la Primărie

Luni, rezultatele alegerilor locale au arătat că liberalul Dorin Chirtoacă rămâne pentru încă patru ani în fotoliul de primar al Capitalei. El a devansat-o pe socialista Zinaida Greceanîi cu peste şapte la sută din voturi.

APELUL lui Vladimir Voronin adresat tuturor partidelor parlamentare

Marţi, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a îndemnat fracţiunile parlamentare să iniţieze negocieri privind formarea unui executiv tehnocrat, care să consolideze societatea.

Socialiştii nu îşi recunosc eşecul. Au contestat rezultatele turului II al alegerilor primarului Capitalei

Miercuri, socialiştii au contestat la Judecătoria sectorului Centru al Capitalei rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor primarului municipiului Chişinău. Juriştii formaţiunii cer organizarea alegerilor repetate.

"Negocieri cu PLDM şi PDM". DECLARAŢIILE lui Mihai Ghimpu după şedinţa Biroului Politic al PL (VIDEO)

Liberalii au convocat şedinţa Biroului Politic al Partidului. În cadrul acesteia, au decis iniţierea negocierilor pentru formarea unei noi coaliţii.

Se caută un candidat la funcţia de premier. Nicolae Timofti discută cu șefii grupurilor parlamentare

Joi, preşedintele Nicolae Timofti a început consultările în vederea desemnării unei candidaturi pentru funcţia de premier. Primul la discuţii a fost invitat liderul PL, Mihai Ghimpu, care a declarat că, mai întâi, trebuie formată o majoritate parlamentară.

În aceeaşi zi, şeful statului s-a întâlnit cu raportorul Parlamentului European pentru Moldova, Petras Austrevicius. Oficialul european a subliniat că, pentru atingerea obiectivelor asumate de țara noastră în cadrul Acordului de Asociere, este nevoie de formarea rapidă a unui nou Guvern.

Zi importantă în istoria Moldovei: Un an de la ratificarea Acordului de Asociere cu UE

În data de 2 iulie s-a împlinit un an de când Parlamentul a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

HOTĂRÂT! Dosarul privind renumărarea voturilor în CMC va fi examinat de Curtea de Apel Bălţi

Vineri, Curtea Supremă de Justiţie a decis ca dosarul privind renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău să fie examinat de Curtea de Apel Bălţi. Hotărârea a fost luată la solicitarea socialiştilor, care au spus că nu au încredere în completul de judecători de la Curtea de Apel Chişinău.

Parlamentul European susține eforturile Moldovei de implementare a Acordului de Asociere

Tot vineri, şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu raportorul Parlamentului European pentru Moldova, Petras Austrevicius. Cel din urmă a dat asigurări că Parlamentul European va susţine eforturile ţării noastre în procesul implementării Acordului de Asociere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu