Cele mai răsunătoare capturi de droguri înregistrate în Republica Moldova

Embed:

În prezent, Moldova reprezintă unul dintre coridoarele de tranzit a drogurilor din Asia spre Uniunea Europeană, dar și din țările europene spre Rusia. Totodată, o bună parte de droguri rămân pe piața internă, iar unele estimări arată că vânzările anuale de stupefiante se cifrează la două miliarde de lei anual.

Cel mai răsunător caz de comercializare a substanţelor narcotice este cel din 2008, cunoscut drept dosarul "Heroina". În plin centrul Capitalei au fost capturate 200 de kilograme de heroină în valoare de zece milioane de euro. Drogurile erau aduse din Afganistan și urmau să ajungă în Uniunea Europeană.

Cunoscutul dosar "Heroina" este cel mai răsunător caz de comercializare a substanţelor narcotice din ţara nostră

Un alt caz a avut loc la începutul acestui an. Atunci poliţia a deconspirat o grupare criminală, care a introdus în ţară 100 de kilograme de hașiș, 200 de pastile ecstasy şi 50 de pachete cu marijuana. Drogurile, în valoare de patru milioane de lei, au fost aduse din Spania şi urmau să fie vândute în Moldova şi Rusia.

Captură IMPRESIONANTĂ! Cum aduceau cinci moldoveni droguri din Spania (VIDEO)

În luna martie, trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru punerea în circulaţie a peste 3.000 de pastile ecstasy.

Grupare criminală REŢINUTĂ! Făcea trafic de droguri în proporţii deosebit de mari

Anul trecut, poliţiştii au anihilat o grupare criminală suspectată de comercializarea a peste 5.000 de pastilele ecstazy.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu