Cele mai PENIBILE momente din cariera prezidenţială a lui Sarkozy

Este oficial – Era Sarkozy s-a încheiat. A venit timpul să trecem în revistă cele mai penibile momente din cariera sa prezidenţială, potrivit money.ro.

I-a făcut "pedofili" pe jurnalişti

Este clar că nu există nicio dragoste între presă şi fostul preşedinte. Un astfel de exemplu poate fii o conferinţă în care fostul Ministru al Apararii îl acuză pe Sarkozy că ar fi făcut un acord ilegal de arme.

Astfel, preşedintele s-a întors spre presă şi a spus că şi el poate foarte bine să acuze jurnaliştii că sunt pedofili, fără a avea dovezi în acest sens.

"Amis pédophiles, à demain", a fost replica preşedintelui la finalul conferinţei, adică: "Amici pedofili, pe mâine".

Sarkozy a înjurat un fermier

Tuturor ne place să ne simţim populari, chiar şi lui Sarkozy. Când un om al o expoziţie de agricultură în 2008 a refuzat să dea mâna cu preşedintele, spunând "O nu, nu mă atinge, mă vei murdări", Sarkozy a răspuns "Dispari atunci, idiot cretin, dispari" – (Casse-toi, alors pauvre con).

Sarkozy nu îl suferă pe Cameron

Sarkozy a refuzat să dea mâna cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

Cu alta ocazie, la summitul UE-27, preşedintele Frante s-a certat timp de 2 ore cu David Cameron spunându-i cum restul Europei "s-a săturat ca el să le spună ce să facă" – "Ţi-ai ratat oportunitatea de a tăcea din gura", a spus Sarkozy.

A glumit pe seama Angelei Merkel

Ne simţim ca în liceu. Aliaţi la suprafaţă, Sarkozy şi Merkel nu se prea suportă în realitate.

La un summit recent al UE, preşedintele Franţei a vorbit despre preferinţele lui Markel pentru brânzeturi, cu alţi lideri europeni. "Spune că e la dietă şi apoi mai ia o bucată de brânză", spunea Sarkozy.

Cheltuieli ciudate

A plătiti 52 de mii de dolari pe un avion militar care să îl ia pe fiul său, care nu se simtea bine, de la un festival din Ucraina.

 Atac la Marea Britanie

Când Sarkozy a fost acuzat de un jurnalist britanic, în noiembrie anul trecut, că ar fi colaborat cu Germania pentru a schimba Guvernul din Italia şi Grecia, acesta nu s-a putut abţine din a se "răzbuna" şi a-l ataca pe ziarist.

"Probabil pentru că tu vii de pe o insulă nu poţi să înţelegi subtilitatile Constituţiei Europene", a spus Sarkozy.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu