Cele mai originale haine, create de absolvenţii Universităţii "Ion Creangă", au fost prezentate la o paradă de modă

Embed:

Cele mai originale colecţii de haine au fost prezentate, astăzi, la Chişinău la o paradă de modă mai puţin obişnuită. În aşa fel absolvenţii de la Facultatea Arte Plastice ai Universităţii "Ion Creangă" au susţinut teza de licenţă.

Designerii începători au depus un mare efort pentru ca evenimentul să fie organizat la nivelul unui show dintr-o capitală a modei.

Absolventa Facultăţii Arte Plastice, Maria Cebotari, a prezentat colecţie de rochii de seară cu elemente din folclor.

"Toată ideea a venit de la trandafir care este implementat în covoarele noastre tradiţionale moldoveneşti. Eu am decis ca să pun această floare frumoasă într-un stil elegant", a declarat Maria Cebotari. 

Iar Cristina Melnic s-a inspirat din moda anilor 20 şi stilul actriţei Marlene Dietrich.

"Colecţia este inspirată din anii 20, este dedicată femeilor puternice. Este piele naturală, aceasta stofă este netradiţională. În colecţia este abordată tema semetriei şi asimetriei", a spus Cristina Melnic. 

Studenţii spun că au muncit aproape un an pentru a pregăti colecţiile prezentate.

"Colecţia este inspirată din natură. Asta este primăvara, predomină culorile pastelate. Procesul nu este greu, dar necesită mult timp, în jur de un an", a spus Alina Moscovsciuc.

Nu au lipsit nici obiectele vestimentare pentru bărbaţi. Şi o colecţie de haine pentru copii a atras multe priviri.

Profesorii spun că studenţii au obţinut cunoştinţe necesare pentru a se prezenta pe piaţa modei atât în ţara, cât şi de peste hotare.

"Ultima vreme, studenţii chiar se străduie să elaboreze vestimentaţie pret-a-porter şi cu scopul de a se vinde, cu scopul de a dezvolta mai departe pe piaţa industriei uşoare", a spus lectorul universitar, Vasile Vozian. 

La eveniment au fost prezentate zece colecţii, confecţionate de studenţi ai Universităţii Pedagogice.

De asemenea, hainele au fost prezentate şi de oaspeţi din Ucraina şi România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu