Cele mai neobişnuite hotele din lume AFLĂ DETALII

Spaţioase, înalte, cu cele mai scumpe camere, dar şi situate la punctele extreme ale Terrei. CNN a întocmit o listă a hotelurilor care întrunesc aceşti parametri, iar informaţile au fost selectate din Guinness Book.

Hotelul "Genting Highlands Resort" din Malaezia este cel mai mare din lume. Are 6.118 camere, 10 restaurante şi o adevărată junglă tropicală la intrare. Cel mai înalt hotel de pe Terra se află în Emiratele Arabe Unite. Acesta are înălţimea de 333 de metri şi 72 de etaje, pe care sunt amplasate 482 de camere. Hotelul "Everest" este situat pe cel mai înalt munte din lume, la altitudinea de aproape 4.000 de metri. Camerele hotelului construit în 1968 oferă o privelişte extraordinară spre vârful Everest. Cea mai scumpă cameră este penthouse-ul de la hotelul "President Wilson", din oraşul elveţian Geneva.

Contra sumei de 65.000 de dolari pentru o noapte, clienţii se pot caza într-o cameră cu suprafaţa de 1.700 de metri pătraţi, cu vedere spre lacul Geneva. 107 metri lungime, 49 lăţime şi 52 de metri înălţime. Acestea sunt dimensiunile holului din hotelul "Hyatt Regency", din San Francisco, şi este cel mai mare hol din lume. Hotelul "Ryugyong", din Coreea de Nord, este cea mai mare clădire din lume care nu este utilizată. Construcţia are o înălţime de 330 de metri şi 105 etaje.  "Radisson SAS Polar" este cel mai nordic hotel din lume. Este situat la 1.333 de kilometri de Polul Nord, pe insula norvegiană Spitsbergen. Hotelul îi găzduieşte pe cei atraşi de urşi polari şi peisaje arctice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu