Cele mai ingenioase metode utilizate de deținuți și rudele acestora pentru a introduce obiecte interzise în penitenciare

Embed:

Deţinuţii sunt oameni ingenioşi şi găsesc mereu metode de a introduce în penitenciare lucruri interzise. Totuşi acest lucru nu ar fi posibil fără complicitatea apropiaţilor aflaţi la libertate care le transmit colete. Cel mai des în închisori sunt aduse ilicit droguri, alcool şi telefoane mobile.

Cel mai recent caz a avut loc la Penitenciarul din Taraclia. Un bărbat a încercat să treacă drogurile după gratii cu ajutorul unei drone.

"A fost folosită drona pentru aruncări a obiectelor interzise peste obiectivele de pază, care a fost reţinută şi drona şi persoana", a declarat directorul DIP, Aureliu Suhan.

De cele mai multe ori, obiectele interzise sunt aruncate peste zidurile penitenciarelor, iar unii deţinuţi obţin ce-şi doresc prin intermediul gardienilor corupţi.

În 2017, în urma unor percheziţii efectuate la penitenciarul nr. 4 din Cricova, au fost ridicate 462 telefoane mobile.

"O maşină care serveşte penitenciaului a încercat prin roata de rezervă să introducă un număr considerabil de telefoane, cum ar fi 14 telefoane. Un colaborator în schimbul unei sume de 50 de dolari a încercat să introducă două telefoane", a spus şeful direcţiei regim supravehere DIP, Victor Eșanu.

Coletele care ajung la deţinuţi sunt verificate amănunţit atât manual cât şi cu ajutorul unui scaner.

Rudele deţinuţilor dau asigurări că nu aduc la închisoare lucruri interzise.

Introducerea obiectelor interzise în penitenciare se pedepseşte cu amendă de până la 22.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu