Cele mai importante evenimente politice care au marcat această săptămână

Embed:

Diplomați din 28 de țări ale Uniunii Europene au participat, la Chişinău, la Reuniunea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Moldovei.

LUNI, la reuniunea diplomaților la Chișinău, a fost consemnată intrarea în vigoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Totodată, demnitarii au elaborat un plan de acţiuni privind implementarea prevederilor acestui document. 

MARȚI, Parlamentul a deschis, la Edineţ, încă un oficiu teritorial de informare. La inaugurare au participat deputaţi şi membri ai corpului diplomatic. Prin intermediul acestui centru, locuitorii din nordul ţării vor putea să comunice mai uşor cu aleşii poporului.

MIERCURI, Tiraspolul a decis să nu participe negocierile în formatul "5+2", preconizate pentru 11-12 septembrie. Autorităţile separatiste au anunţat, printr-un comunicat de presă, că au nevoie de consultări suplimentare.

Iar Partidul Democrat a anunțat că lista electorală pentru parlamentarele din noiembrie va fi întocmită de către alegători. În acest sens, formațiunea va organiza alegeri primare în mai multe localităţi. Scrutinul intern se va desfăşura în data de 28 septembrie.

VINERI, liberalii au anunțat că-şi doresc aderarea Moldovei la NATO. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că, la prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă, va propune un proiect de hotărâre privind modificarea Strategiei Naţionale de Securitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu