Cele mai deosebite rase de câini, la o expoziţie internaţională organizată în Capitală

Embed:

În Capitală se desfășoară expoziția internațională a câinilor. 250 de iubitori de câini au solicitat participarea la concurs. Cei care vor ajunge la expoziție vor putea admira câini de diferite rase, inclusiv câini decorativi, de serviciu sau de vânătoare. Juriul îi va premia pe cei mai buni dintre cei mai buni. 

Coafuri speciale, lac, ustensile, geluri, șampon - o adevărată industrie de întreținere a animalelor de companie. În culisele expoziției, Daria ore în șir îi piaptănă și aranjează blana cățelușei sale de rasă bichon maltez. Frumusețea cere sacrificii!

Defilarea pe poodium este o demonstrație a loialității câinilor față de stăpân. Dar nu mai puțin important este exteriorul patrupezilor: dinții, blana, ținuta.

Ruslan Baranovschi a adus din Belarus un dobedman pe care l-a numit Fedea. Acesta este antrenat cu ajutorul jucăriei sale preferate.

"Fără aceste exerciții este complicat să-l obișnuiești cu disciplina. Astfel, el învață să fie rezistent și să aibă ținută, care este apreciată de specialiștii din componența juriului. Labele din față împreună, capul sub un unghi de 45 de grade", a spus Ruslan Baranovschi. 

Câinele-lup cehoslovac Șeron este vedeta expoziției. Acesta a venit la concurs din România.

"Ca și comportament este lup, ca și organism este lup 80 la sută, enzimele din stomac tot, ei mănâncă numai carne crudă și atît altceva nici nu vor să mănânce sunt carnivori, dar este un câine", a spus Ambruş Botond. 

La polul opus al câinilor-lupi se află rasa de câini de familie. În contrast izbitor cu Șeron vine câinele de rasa Thai Ridgeback pe nume Ben - unicul de acest fel în Moldova.

"Un caracter specific, foarte atent. Un companion devotat, un excelent caine de familie. Este foarte prudent, nu e agresiv, se atașează foarte ușor, iubește copiii, cu care se înțelege mai bine decât cu cei vârstnici. Bănicica vino la mine", a spus Alexandru Milentii. 

Iubitorii de câini din 14 țări ale lumii și-au adus animalele de companie la expoziția-concurs din Chișinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu