Cele mai curate oraşe din lume

Toţi visăm la un oraş curat, cu spaţii de odihnă verzi şi fără aglomeraţie în trafic. Există localităţi în lume, însă, unde toate acestea sunt în armonie perfectă. Specialiştii de la Mercer Consulting au realizat topul celor mai curate oraşe.

Cel mai curat oraş din lume a fost desemnat Wellington, capitala Noii Zeelande. Totul se face aici conform unui plan urbanistic riguros, iar serviciile funcţionează impecabil. Autorităţile sunt extrem de stricte în ceea ce priveşte imaginea oraşului.

Pe locul doi în clasament este oraşul american Minneapolis, supranumit şi "oraşul apelor". Aici traficul este direcţionat astfel încât să nu se formeze ambuteiaje enorme, iar locuitorii au parte de numeroase parcuri şi zone de agrement.

Următoarea în top este capitala Norvegiei. Oslo se află pe primele poziţii în clasamentul oraşelor cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor. În această metropolă, autorităţile sunt extrem de preocupate de menţinerea vieţii la un nivel înalt şi au grijă, în permanenţă, de curăţenie şi servicii.

Şi în oraşul Honolulu, din Hawaii, străzile arată impecabil, iar autorităţile au grijă ca atât locuitorii, cât şi vizitatorii să se simtă bine, mai ales pentru că principala sursă de venit în zonă este turismul.

Din clasament nu putea să lipsească şi un oraş din Japonia, unde oamenii sunt cunoscuţi pentru nivelul înalt de cultură şi disciplină. Este vorba despre Kobe, un mare port comercial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu