Cele mai comune greşeli pe care fac femeile când vine vorba de îngrijirea părului

Frumuseţea ţine de foarte multe aspecte, dar când vine vorba de un păr sănătos şi îngrijit, este bine să acordăm atenţia necesară, mai ales că aspectul părului joacă un rol important în crearea unei imagini unice şi atractive.

Iată care sunt cele mai comune greşeli pe care fac femeile când vine vorba de îngrijirea părului.

Alegerea şamponului nepotrivit. Alegerea şamponului poate fi crucială pentru părul tău. Şi, pentru a evita consecinţele, asigură-te că şamponul se potriveşte tipului tău de păr.

Spălarea părului. Frecvenţa recomandată în ceea ce priveşte spălarea părului ţine de factori individuali, cum ar fi tipul părului, dar şi calitatea apei pe care o foloseşti. Dacă părul tău se îngraşă foarte repede este recomandat să îl speli o dată la 1-2 zile.

Aplicarea incorectă a şamponului. Cantitatea de şampon pe care o vei folosi depinde foarte mult de lungimea părului însă, trebuie să ai grijă să nu foloseşti prea mult. Toarnă şampon în palme şi freacă-le până vei obţine o spumă şi aplic-o pe rădăcinile părului. Masează scalpul şi evită să foloseşti unghiile pentru a nu cauza zgârieturi sau apariţia mătreţii.

Nu utilizezi balsam sau măşti pentru păr. Părul îşi pierde foarte repede strălucirea, iar cu ajutorul unui balsam sau a unei măşti care să se potrivească tipului tău de păr, poţi evita această problemă. Cel mai bun mod de a folosi balsamul este de a-l aplica pe lungimea părului fără să atingi pielea. Cât despre măştile pentru păr, acestea nu trebuie aplicate mai mult de o dată pe săptămână.

Temperatura nepotrivită a apei. Foarte multe persoane folosesc în exces apă fierbinte asupra părului, iar acest lucru este o greşeală majoră. Apa fierbinte decolorează părul şi duce la îngrăşarea mai rapidă a acestuia. Ideal este să foloseşti apă călduţă, iar aceasta va ajuta la diluarea glandelor de secreţie şi va îndepărta murdăria. Iar dacă vrei să obţii un efect mai eficient, optează pentru băile cu apă rece, cel puţin la final, pentru a stimula circulaţia către rădăcină şi pentru a face părul să arate mai strălucitor şi mai catifelat.

Nu usca părul cu ajutorul prosopului. După spălarea părului, cu ajutorul unui prosop, şterge-l de la rădăcină spre vârfuri, dar nu rămâne cu el pe cap. Dacă vrei să faci lucrul acesta, optând pentru o uscare mai rapidă, foloseşte un tricou din bumbac.

Perierea agresivă. Nu-ţi peria părul imediat după spălare! Aşteaptă reducerea excesului de apă şi încearcă să-l descurci cu ajutorul degetelor. Atunci când îţi perii părul, începi de la vârfuri către rădăcină.

Folosirea frecventă a produselor de styling. Uscătoare de păr, plăci pentru îndreptat sau ondulatoare, toate aceste pot face părul să fie mai uscat, dar dacă singura soluţie pentru a-ţi aranja părul este folosirea unei surse de căldură, nu uita să foloseşti un spray cu protecţie termală pe întreaga sprafaţă a acestuia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu