CELE MAI BUNE ATLETE DIN 2019. IAAF a publicat lista celor 11 candidate

Embed:

Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism a anunţat lista celor 11 candidate la titlul de cea mai bună atletă a anului 2019.

Una dintre sportivele cotate cu şanse mari la obţinerea distincţiei este Brigid Kosgei din Kenya. În acest an, alergătoarea kenyană a câştigat Maratonul de la Londra, iar recent, la Maratonul de la Chicago, a stabilit recordul mondial în materie. Ea a obținut cel mai bun timp all-time pentru o femeie alergând ditanța clasică de 42 de kilimetri și 195 de metri în 2 ore 14 minute şi 4 secunde.

Alergătoareal jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce, care a câştigat titlurile mondiale în probele de sprint 100 de metri plat şi 4 a câte 100 de metri, este şi ea printre candidate.

Nu lipseşte din Top-11 nici Maria Lasiţkene, sportivă din Federația Rusă ce concurează în proba de sărituri în înălţime, dar participă la turneele internaţionale sub drapel neutru. În acest sezon, ea a devenit campioană mondială cu rezultatul de 2 metri şi 4 centimetri, a reuşit o săritură de 2 metri şi 6 centimetri la turneul Golden Spike de la Ostrava, în Cehia, şi a câştigat de-a lungul anului în curs nu mai puțin de 21 de competiții.

Cea mai bună atletă din 2019 va fi desemnată prin voturile membrilor Asociaţiei Internaţionale a Federaţiilor de Atletism, dar şi a suporterilor. Forul mondial va anunţa numele celor 5 finaliste în cursul zilei de 5 noiembrie.

Anul trecut, titlul i-a revenit columbiencei Caterine Ibarguen, care în ultimii ani concurează doar în proba de triplu salt.

loading...

Lasă un comentariu