Cele mai bune alternative la serviciile Google

Google a dezvoltat servicii pentru aproape orice tip de activitate desfăşurată pe internet, însă asta nu înseamnă că soluţiile alternative nu există. Dimpotrivă, unele sunt chiar mai bune decât cele oferite de Google, scrie Giz.ro.

Lansat în 1998 drept un banal motor de căutare, Google şi-a extins treptat sfera de influenţă în aproape orice domeniu legat de internet.

În prezent, Google are un serviciu pentru aproape orice activitate importantă de pe internet, plecând de la căutare şi e-mail şi ajungând până la hărţi, editare de documente, stocare in-the-cloud şi browser.

Nu puţini sunt însă cei care sunt îngrijoraţi de dependenţa din ce în ce mai mare faţă de Google, mai ales că orice monopol reprezintă o frână importantă în calea dezvoltării.

Partea bună este însă că există (încă) numeroase alternative interesante pentru cele mai populare servicii. Unele sunt mai bune decât Google, altele mai puţin bune, însă pe fiecare dintre ele merită să le încerci dacă vrei să evadezi măcar pentru scurt timp din universul Google.

Căutare: Bing Search şi Okidoki

În limba engleză, Google a devenit sinonim cu căutarea pe internet, iar la nivel global are o cotă de piaţă de aproximativ 88%. Unul dintre cei mai mari rivali este Bing, motorul de căutare dezvoltat de Microsoft, care are în prezent doar circa 4% din piaţă.

Citeşte articolul integral pe Giz.ro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu