Cele două Corei au remizat, 0-0, în preliminariile Cupei Mondiale 2022

Echipele de fotbal ale Coreei de Nord şi Coreei de Sud au încheiat la egalitate, 0-0, meciul disputat marţi la Phenian, fără spectatori, în preliminariile Cupei Mondiale 2022, scrie agerpres.ro.

Meciul de la Phenian a contat pentru a doua fază a preliminariilor asiatice ale Cupei Mondiale din 2022, având loc în cadrul etapei a treia din Grupa H.

Suporterii, jurnaliştii şi echipele de televiziune din Sud nu au obţinut autorizaţia specială necesară pentru a se deplasa în ţara vecină, astfel că meciul de la Phenian nu a fost transmis în direct.

După cum s-a anunţat, la conferinţa de presă pe care selecţionerul Coreei de Sud, portughezul Paulo Bento, a susţinut-o la Phenian au asistat doar cinci ziarişti nord-coreeni.

Coreea de Sud era considerată favorită, după ce a câştigat şapte dintre cele 16 meciuri intercoreene, opt dintre acestea încheindu-se la egalitate. Nord-coreenii au mizat pe faptul că au obţinut unica lor victorie în faţa vecinilor din Sud în singurul meci dintre cele două formaţii disputat până acum la Phenian, în octombrie 1990.

În aceeaşi grupă, naţionala Libanului, antrenată de Liviu Ciobotariu, joacă marţi în deplasare cu Sri Lanka.

Liderul grupei este Coreea de Sud, cu 7 puncte din 3 jocuri, urmată de Coreea de Nord, 7 p (3 j), Turkmenistan, 3 p (3 j), Liban, 3 p (2 j), Sri Lanka, 0 p (3 j).
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu