Cele 40 de locuinţe sociale de la Făleşti sunt gata în proporţie de 50%. Când vor fi date în exploatare

Embed:

Cele 40 de locuinţe sociale care au început să fie construite în luna martie la Făleşti sunt gata în proporţie de 50 la sută. Acoperişul blocului şi ferestrele au fost deja montate, iar sistemul de apă şi canalizare - instalat.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Bîtca, a fost astăzi să inspecteze şantierul şi a dat asigurări că locuinţele vor fi date în exploatare la primăvară, mai devreme cu două luni decât a fost preconizat.

Spaţiul destinat apartamentelor sociale are o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi.

"Iată asta este uşa de intrare, drept înaintea noastră este camera de zi. În partea dreaptă este dormitorul, iar în partea asta este un fel de hol. Aici e debara şi drept înainte şi bucătăria şi deja baia este aparte", a declarat dirigintele de şantier, Sergiu Daţco. 

"A fost ridicat şi al patrulea etaj, iar clădirea s-a extins cu încă 10 apartamente. Au fost demontaţi pereţii din interior şi am construit alţii de la zero. Totul este nou, nu este nimic vechi", a spus directorul firmei de construcţii, Ana Grama. 

"Vor fi date în exploatare în anul viitor, din discuţiile cu agentul economic, înainte de termen cu vreo două luni vor fi date în exploatare aceste 40 de apartamente", a spus ministrul Vasile Bîtca. 

Familiile care vor beneficia de aceste apartamente încă nu au fost identificate. Decizia urmează să fie luată de Consiliul raional din Făleşti. Costul total al lucrărilor de reconstrucţie se ridică la 16 milioane de lei.

"Vor beneficia în conformitate cu regulamentul care este determinat la moment: 50 de procente familii tinere care în mare parte vor fi tineri specialişti din domeniul medicinei, educaţiei şi asistenţă socială. Am înaintat solicitarea ca de locuinţe sociale să poată beneficia şi colaboratorii structurilor de drept", a declarat preşedintele raionului Făleşti, Iraida Bânzari. 

Beneficiarii vor putea sta în apartamente pe o perioadă de cel mult 20 de ani, iar preţul pentru chirie va fi mai mic decât cel de piață.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu