Cele 25 de autobuze cumpărate din Turcia, deja pe traseu, în Chişinău. Pe ce rute vor circula (FOTO)

Embed:
Primăria Capitalei a repartizat pe trasee cele 25 de autobuze cumpărate din Turcia. Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, împreună cu reprezentanţii companiei Isuzu, a oferit şoferilor cheile noilor vehicule.

"Și noi, și lumea din oraș, merită ceva, într-adevăr. În condiții normale, confortabile să meargă și cum am mai spus o să ne străduim să fim satisfăcuți cu toți împreună", a menţionat Nicolae Cosnicean, șofer de autobuz.

Autobuzele au trecut deja testarea tehnică, iar de la ora 15:00, sunt deja pe traseu, în Chişinău. Cele mai multe vor circula pe ruta cu numărul cinci, care leagă sectorul Botanica de Ciocana.

"Ruta numărul 5 din insuficiența de autobuze nu făcea față fluxului de călători, respectiv acestă rută va fi prima care vor fi schimbate toate autobuzele", a precizat Vitalie Butucel, şeful interimar al Direcţiei Transport.

Alte şapte autobuze vor circula pe ruta 26, între sectorul Buiucani şi cartierul Poşta Veche, iar celelalte şase, pe traseul 19, care fusese închis acum jumătate de an, din lipsă de vehicule. Acesta leagă sectoarele Râșcani și Botanica. În Chişinău vor ajunge în scurt timp alte şase autobuze Isuzu, cumpărate în acelaşi lot.

"Aceste 31 de autobuze ar însemna că unul din trei autobuze va fi nou. Cu aer condiționat, cu sistem video, cu condiții confortabile pentru șoferi, cu pantă pentru persoanele abilitate altfel", a explicat Ruslan Codreanu, primarul general interimar al Capitalei.

Reprezentanții companiei turcești spun că autobuzele sunt noi, iar termenul de garanție este de doi ani.

"În caz de defecțiune, în decurs de 48 de ore autobuzul va fi reparat la un service autorizat", a subliniat Serghei Daradur, reprentant oficial al companiei Isuzu.

Pentru procurarea celor 31 de autobuze, primăria a plătit 78 de milioane de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu