Cele 18 milioane de victime ale Primului Război Mondial, comemorate la Paris

Embed:

Lumea celebrează azi pacea. Aproximativ 70 de şefi de stat şi de guvern, s-au reunit la Paris pentru a marca 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.

Gazdele lor, Emmanuel Macron, şi soţia sa Brigitte, i-au întâmpinat de dimineaţă la Palatul Elysee.

În scurt timp, la Arcul de Triumf, vor fi comemorate cele 18 milioane de victime ale primei conflagrații mondiale. Ulterior, va avea loc un forum al Păcii.

Evenimentele se desfăşoară în condiţii de maximă securitate. Aproximativ 10.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pe străzile metropolei.

Oaspeţii au început să vină încă de ieri. Emmanuel Macron l-a primit la Palatul Elysee pe preşedintele american, Donald Trump.

Tot sâmbătă, liderul francez şi cancelarul german Angela Merkel au a depus o coroană de flori la memorialul Rethondes, acolo unde a fost semnat armistiţiul din 1918.

"Această zi nu are doar rolul de a ne reaminti, ci şi de a ne motiva. Astăzi, există dorinţa de a face tot ce stă în puterile noastre pentru a trăi într-o lume paşnică. Suntem conştienţi că trebuie să depunem mari eforturi pentru asta", a spus Angela Merkel, cancelar german.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu