Cel puţin trei oameni au murit, după ce sediul unei bănci din Atena a fost incendiat

(UPDATE 17.00) Pompierii spun că peste 20 de oameni se mai află în interiorul clădirii. Potrivit Reuters, peste 40 de mii de protestatari au ieşit în stradă, însă Euronews informează că numărul acestora este de peste 100 de mii.

Mii de persoane au ieșit astăzi să protesteze în fața Parlamentului din Atena.

În urma unor ciocniri cu poliția, aceștia au incendiat sediul Bănii Comerciale din centrul capitalei Greciei. În urma incendiului au decedat trei persoane. Poliţia a îcercat să oprească protestatarii cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Pe lângă cele trei persoane decedate, altele două sunt date dispărute.

Menționăm că Grecia este paralizată în totalitate de protestele iniţiate, astăzi, la nivel naţional. Avioanele staţionează la sol, navele sunt ancorate în porturi, iar magazinele şi toate atracţiile turistice sunt închise. Grecii au ieşit în stradă din nou, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern.

În străzi au ieşit mii de membri ai uniunilor sindicale publice, dar şi private, care protestează împotriva micşorărilor salariale, în timp ce taxele deja au început să crească. Măsurile sunt cerute de Uniunea Europeană şi FMI, în schimbul ajutorului de 110 miliarde de euro, acordat statului elen. Astăzi protestează funcţionari publici, profesori, studenţi şi pensionari. Unii însă consideră că aceste acţiuni nu vor schimba multe.

Protestele în Grecia au fost reluate după ce ieri, reprezentanţii comunişti au iniţiat manifestaţii în zona istorică de lângă Acropole. Ei au afişat banere cu inscripţii care chemau grecii la proteste împotriva guvernului.

 

loading...

Lasă un comentariu