Cel puţin opt răniţi, după o coliziune între un petrolier şi o fregată care se întorcea de la exerciţiile NATO

Salvatori încercau joi să menţină pe linia de plutire o fregată aparţinând Marinei norvegiene, care lua apă la bord printr-o spărtură importantă, în urma unei coliziuni cu un petrolier maltez, într-un fiord, în Norvegia, relatează AFP, citează adevarul.ro.

Accidentul, care a avut loc joi, la ora locală 04.00 (5.00, ora Moldovei), în fiordul Hjeltefjord, în apropiere de Bergen (vest), s-a soldat cu opt răniţi uşor, care au fost preluaţi de salvatori, potrivit armatei norvegiene.

La întoarcerea de la exerciţiul NATO Trident Juncture, care s-a încheiat miercuri, în Norvegia, fregata KNM Helge Ingstad a intrat în coliziune cu petrolierul Sola TS, a precizat armata. În fregata modernă, de aproximativ 5.000 de tone, intra apă, iar cele 137 de persoane de la bord au fost evacuate.

"A luat multă apă la bord şi a existat un pericol real să se scufunde acolo unde se află“, a declarat pentru AFP un reprezentant al Centrului de Salvare Sola, însărcinat cu operaţiunile. Bastimentul lua multă apă prin partea din spate, iar apa a ajuns la nivelul platformei elicopterului, potrivit unor fotografii Scanpix. „Facem tot ceea ce putem pentru a salva vaporul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Ivar Moen.

"Toate mijloacele disponibile sunt mobilizate", a subliniat el, fără să facă alte precizări.

Petrolierul de peste 62.000 de tone, a înregistrat doar un rănit în rândul celor 23 de persoane de la bord şi a fost afectat de pagube uşoare, potrivit centrului de salvare. El aştepta să fie remorcat către un terminal petrolier din apropiere, închis traficului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu