Cel puţin cinci oameni au murit din cauza uraganului Florence din Statele Unite

Embed:

Cel puţin cinci oameni au murit din cauza uraganului Florence din Statele Unite. Printre victime sunt o femeie şi un copil. Autorităţile au evacuat sute de mii de oameni.

În Carolina de Nord s-a conturat un tablou apocaliptic - case prăbuşite, străzi inundate, acoperişuri smulse şi copaci scoşi din rădăcini. Rafalele puternice şi ploile violente au redus vizibilitatea la maxim.

În Parcul de Arte din Wilson, toate instalaţiile eoliene se mişcau cu o viteză impresionantă.

Oamenii spun că sunt îngroziţi de ceea ce văd şi se tem pentru propriile vieţi.

"Este destul de înfricoşător. A fost atât de groaznic să urmăresc rafalele care au bătut cu o intensitate de 100 de kilometri la oră în această dimineaţă când abia răsărea soarele."

"A fost dur. Vânt violent. Sunete înspăimântătoare, ferestre care cădeau. "

Un jurnalist al televiziunii ABC şi-a întrerupt transmisiunea live pentru a salva un patruped. De altfel, echipele de intervenţie şi voluntari au salvat de la înec mai multe pisici şi câini. În cursul nopţii trecute, au fost recepţionate peste 100 de apeluri de urgenţă în oraşul New Bern, însă numărul acestora ar putea creşte alarmant.

"Furtuna provoacă dezastre incredibile pentru statul nostru. Suntem profund îngrijoraţi pentru fermele, afacerile şi şcolile noastre care ar putea fi şterse de pe hartă", a spus Roy Cooper guvernatorul statului Carolina de Nord. 

Uraganul Florence se va manifesta violent şi în următoarele zile. În aceste condiţii, autorităţile au implorat oamenii să nu se plimbe prin ploaie şi să stea închişi în adăposturi pentru a evita situaţiile dramatice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu