Cel puţin 37 de morţi în Statele Unite în urma uraganului Florence

Cel puţin 37 de persoane au murit în Statele Unite în urma uraganului Florence, care a afectat săptămâna trecută statele americane Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Virginia şi care a forţat evacuarea a peste un milion de persoane, relatează Associated Press, potrivit Mediafax.ro.

Dintre cele 37 de decese confirmate, cel puţin 27 sunt în Carolina de Nord.

În Carolina de Sud, două persoane au murit după ce maşina care le transporta la o instituţie psihiatrică a fost luată de ape.

Primul deces legat de uragan a fost raportat luni în statul Virginia, după ce o clădire s-a prăbuşit în apropierea oraşului Richmond din cauza unei tornade de mici dimensiuni.

Guvernatorul din California de Nord, Roy Cooper, le-a transmis miilor de persoane care sunt încă evacuate să nu se întoarcă acasă până nivelul apelor nu scade.

Preşedintele american Donald Trump a vizitat miercuri Carolina de Nord şi a ajutat voluntarii să împartă alimente persoanelor aflate în adăposturi. Peste 10.000 de persoane locuiesc momentan în adăposturi.

Vizita preşedintelui vine în contextul în care acesta a fost criticat dur pentru modul în care a gestionat situaţia din Puerto Rico, lovit anul trecut de uraganul Maria.

Oraşul Wilmington este printre cele mai afectate de inundaţii în urma uraganului. Mai multe drumuri din cele trei state sunt încă închise.

"Este un dezastru monumental pentru statul nostru. Este o furtună mare care încă continuă, deoarece nivelul râurilor este în creştere", a declarat Roy Cooper, guvernatorul din Carolina de Nord.

Inundaţiile vor continua până la sfârşitul săptămânii, a anunţat Serviciul american de Meteorologie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu