Cel puţin 43 de morţi în Japonia, după trecerea taifunului Hagibis

Embed:

Bilanţul taifunului Hagibis, care a lovit Japonia la sfârșitul săptămânii trecute, continuă să crească. Presa niponă a centralizat toate informaţiile furnizate de autorităţile locale şi a calculat că până acum sunt 43 de morți și 16 dispăruți. Cifrele sunt așteptate să crească în perioada următoare.

În jur de 110 mii de salvatori - printre care şi 31 de mii de militari continuă operațiunile de căutare în zonele devastate de intemperii.

Una dintre victime a fost scoasă vie și nevătămată din casa sa, însă un accident tragic i-a curmat viața. Este vorba despre o femeie de aproximativ 70 de ani, care a căzut în gol de la o înălțime de 40 de metri în timp ce era ridicată de salvatori la bordul unui elicopter. Se pare că hamurile cu care era legată femeia au cedat.

”Ne cerem scuze pentru acest accident nefericit.”

Pe lângă morți și dispăruți, peste 200 de oameni au fost răniți de intemperii. De asemenea, șapte milioane de oameni au fost sfătuiți să evacueze zonele afectate. Furtuna extremă a provocat inundații și alunecări de teren şi a distrus acoperișuri și drumuri. Hagibis a fost cel mai puternic taifun care a lovit coasta de est a Japoniei din 1958, când au murit peste 1500 de oameni.

Meteorologii au declarat că niciodată în istoria măsurărilor nu au fost înregistrate ploi atât de abundente. Într-un oraș de lângă capitala Tokyo a fost depășit chiar recordul de precipitații. În 24 de ore au căzut 940 de litri de apă pe metru pătrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu