Cel puțin 23 de morți și 45 de răniți într-un atentat cu mașină-capcană în sudul Bagdadului

Capitala Irakului, Bagdad, a fost lovită luni de un atentat terorist. Explozia unui vehicul-capcană a dus la decesul a cel puțin 23 de persoana și la rănirea altor 45.

Acest incident are loc în timp ce forțele armate irakiene, cu sprijinul coaliței occidentale, avansează rapid în ultimul oraș deținut de jihadiștii din Statul Islamic, Mosul, potrivit Reuters, citat de b1.ro.

Explozia din sudul Bagdadui a avut loc în jurul orei locale 19 pe o stradă comercială aglomerată din cartierul Amil, cu populație majoritar șiită.

De asemenea, în bătălia pentru eliberarea orașului Mosul, un colonel al poliției irakiene și 8 ofițeri au fost capturați după ce au rămas fără muniție într-o operațiune din vestul orașului.

Incidentul s-a întâmplat în timp ce forțele armate s-au apropriat de pozițiile ocupate de jihadiștii în Centrul Istoric.

Bătălia pentru eliberea orașului Mosul, capitala de facto a Statului Islamic din Irak, ar putea să fie încheiată în câteva săptămâni.

Ofensiva a început în luna octombrie cu suportul aerian din partea Statelor Unite.

Jumătatea de este deja cucerită, dar pentru recăpătarea controlului asupra părții de vest se avansează mai greu din cauza prezenței unui număr foarte mare de civili într-un spațiu restrâns.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu