Cel puțin 15 persoane au fost ucise în urma inundațiilor din India

Cel puțin 15 persoane au fost ucise în urma inundațiilor generate de ploile musonice în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei, au anunțat duminică oficiali citați de agenția DPA, scrie Realitatea.net.

Inundațiile au distrus drumuri, poduri și case în regiunea menționată, iar peste 500 de locuitori au fost mutați de armată în tabere de ajutor.

''În ultimele patru zile 15 persoane au murit înecați sau cuprinși de alunecările de teren din cauza inundațiilor și a ploilor puternice care au cuprins acest stat. Alți trei oameni sunt dați dispăruți'', a declarat presei ministrul de stat Shivraj Singh Chouhan. Agențiile de stat se află în stare de alertă pentru că ploile puternice vor continua și în zilele următoare, a mai spus oficialul indian.

Narmada, principalul râu al acestui stat din centrul Indiei, se află la o cotă de curgere mai mare decât de cea de pericol în regiunea Hoshangabad.

Sezonul musonic în India durează din iunie până în septembrie și este un colac de salvare pentru fermieri, însă deseori cauzează distrugeri pe scară largă și victime, încheie DPA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu