Cel puţin 13 militari ai guvernului de la Kabul au fost ucişi într-un raid efectuat de talibani

Cel puţin 13 militari ai guvernului de la Kabul au fost ucişi într-un raid efectuat de talibani asupra unui punct de control situaţia în provincia Kunduz, din nord-estul Afganistanului.

Potrivit autorităţilor provinciei Kunduz, alţi opt soldaţi şi patru poliţişti au fost răniţi, iar alte trei persoane au fost luate în prizonierat. În plus, talibanii ar fi capturat şi mai multe arme. Atacul ar fi fost făcut din mai multe direcţii simultan, în apropierea miezului nopţii, luptele dintre cele două părţi durand întreaga noapte.

Incidentul vine la doar o zi după ce 11 poliţişti au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi într-un atac efectuat în provincia Baghlan, de asemenea în nord-estul Afganistanului.

De altfel, nord-estul ţării este unul dintre teatrele tradiţionale de operare al Afganistanului.

Genul acesta de atacuri sunt relativ frecvente în Afganistan, ele făcând parte din războiul de gherilă - tactica favorită a talianilor încă de pe vremea ocupaţiei sovietice. 

De fapt, războiul de gherilă al talibanilor a fost atât de eficient, încât în intervaul 2014-2019, peste 45.000 de soldaţi afgani şi-au pierdut viaţa. Din acest motiv, în urmă cu exact un an, preşedintele afgan, Ashraf Ghani, se plângea de "pierderi astronomice" în rândul militarilor, scrie b1.ro

loading...

Lasă un comentariu