Cel puţin 11 imigranţi şi-au pierdut viaţa, după ce bărcile în care se aflau au naufragiat

Cel puțin 11 imigranți presupuşi sirieni s-au înecat după ce cele două bărci în care se aflau și care au plecat din sud-estul Turciei spre insula elenă Kos s-au scufundat, a relatat miercuri agenția turcă de presă Dogan, citată de Reuters, transmite agerpres.ro.

Una dintre bărci, care ar fi avut la bord 16 imigranți sirieni, s-a scufundat după ce a părăsit regiunea Akyarlar din Peninsula Bodrum. Șapte persoane au murit, patru au fost salvate, iar paza de coastă căuta cele cinci persoane date în continuare dispărute.

Într-un incident separat, o barcă având la bord șase sirieni s-a scufundat după ce a părăsit regiunea Akyarlar urmând aceeași rută. Trei copii și o femeie s-au înecat, iar alte două persoane au supraviețuit după ce au ajuns la mal cu ajutorul vestelor de salvare.

Zeci de mii de sirieni care fug de conflictul din țara lor au ajuns în această vară pe coasta Turciei la Marea Egee pentru a se îmbarca spre Grecia, poarta lor de intrare în Uniunea Europeană.

Organizațiile umanitare estimează că, în ultima lună, circa 2.000 de persoane au pornit zilnic din Turcia spre insulele estice ale Greciei în bărci gonflabile.

O ambarcațiune având la bord 1.800 de imigranți și refugiați din una dintre insule a ajuns marți noapte în portul Pireu din apropiere de Atena, a precizat paza de coastă elenă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu