Cel mai titrat bucătar-şef din lume, francezul Joel Robuchon, a murit

Embed:

Cel mai titrat bucătar-şef din lume, francezul Joel Robuchon, a murit la vârsta de 73 de ani. Robuchon era deţinătorul recordului pentru cele mai multe stele Michelin, 32, acordate de-a lungul timpului pentru măiestria sa în arta gastronomiei.

Cariera lui a fost una a superlativelor: în 1976 a fost desemnat "cel mai bun bucătar din Franţa", iar în 1989, "bucătarul secolului". Robuchon era celebru pentru inovaţia continuă şi pentru creativitate.

Avea 12 restaurante în întreaga lume. Cele mai apreciate erau cele din Las Vegas, Tokyo, Hong Kong şi Macao, fiecare deţinătoare a câte 3 stele Michelin.

El este autorul a 8 cărţi de bucate, unele dintre ele traduse în mai multe limbi. Marele public l-a descoperit ca gazdă a unor emisiuni de televiziune de succes între 1996 şi 2009, apoi ca membru al juriului în emisiunea-concurs Top Chef.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu