Cel mai puternic Bentley din lume aparţine unui bărbat din Marea Britanie. Află câţi cai putere are maşina

Pista de drag Santa Pod Raceway, este gata să găzduiască unul dintre cele mai puternice Bentley din lume! Sub capota acestuia sunt "înghesuiţi" nu mai puţin de 3 000 de cai putere.

Aparenţele sunt înşelătoare iar dovada este acest Bentley Continental GT, al cărui exterior, păstrat aproape intact care ascunde un imens propulsor V8 de 10.2 litri, de origine Chevrolet, modificat de la zero şi dotat cu două turbosuflante imense, pentru ca în rezultat să livreze tocmai 3 000 de cai putere la axul motorului!

Proprietarul maşinii, Steve Neimantas, un bărbat în vârstă de 48 de ani, originar din Yorkshire, Marea Britanie, a investit în jur de 250 000 de lire sterline, echivalentul a 308 881 euro şi a muncit la acest proiect vreme de opt luni! Dacă vă întrebaţi ce timp ar putea obţine pe pista de drag atunci iată că venim şi cu un răspuns. Deşi se află încă în etapa de teste, Steve speră să parcurgă distanţa de 1/4 mile (402 metri) în şapte secunde iar în acest timp acul vitezometrului ar trebui să treacă de 322km/h.

Coupe-ul va putea fi văzut în acţiunea săptămâna aceasta la Campionatului European de Drag Racing.

Pentru mai multe poze accesaţi autostrada.md.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu