Cel mai opulent conac din Anglia a fost vândut la jumătate de preţ, după 6 ani de aşteptare FOTO

În 2005, un conac extrem de luxos din sud-estul Angliei, oraşul Surrey, a fost scos la vânzare. Proprietarul de atunci, Leslie Allen-Vercoe, fost agent imobiliar, spera sa obtina pentru imobil 75 de milioane de lire sterline. A reuşit să-i găsească un cumpărător abia de curând, după şase ani de căutare. Noul proprietar a plătit, însa, de două ori mai puţin, doar 35 de milioane de lire sterline, potrivit Daily Mail, citat de incont.ro.

La începutul acestui an, casa, numită de fostul proprietar, Updown Court, a fost preluata de guvernul irlandez pentru că Leslie nu a mai putut să-şi plătească creditul luat în vederea finanţării proprietăţii. Allen-Vercoe cumparase în 2002 un lot de pământ aferent pentru suma de 20 milioane de lire sterline. Ulterior, a mai cheltuit alte 30 de milioane pentru mobilarea proprietăţii. Cât despre întreţinerea vilei, aceasta se ridica anual la 1 milion de lire.

Proprietarul spera să obţină un profit frumuşel din vânzarea conacului opulent, însa, casa nu a atras interesul cumpărătorilor, nici chiar dupa ce preţul a continuat să scadă. Ulterior, Leslie nu a mai putut să-şi acopere creditul contractat la o banca din Irlanda.
Mai târziu, instituţia financiară a trecut în subordinea Agentiei Nationale a Managementului Activelor din Irlanda, iar proprietatea a intrat în posesia statului. Noii posesori ai excentricului conac au reuşit să-l vândă unui om de afaceri, identitatea acestuia nu a fost dezvăluită.
Conacul din sud-estul Angliei este mobilat modern şi conţine pistă de bowling, cinema, cinci piscine, dar şi heliport.

Un posibil motiv pentru care conacul nu a stârnit interesul niciunui om de afaceri ori vedete internaţionale îl reprezintă aşezarea în apropiere a autostrăzii A3.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu