Cel mai mare zăcământ de gaze naturale de pe teritoriul României a fost descoperit în județul Buzău

Cel mai mare zăcământ de gaze naturale de pe teritoriul României a fost descoperit în județul Buzău, la Padina. Descoperirea a fost făcută de specialiștii în prospecțiuni ai Petrom și ai companiei americane Hunt Oil. Zăcăminte mai mari au fost identificate în prezent doar în Marea Neagră, scrie Libertatea.ro.

Zăcământ de gaze are peste 40 miliarde metri cubi, cea mai mare rezervă onshore (pe țărm) din ultimele decenii. Descoperirea a fost anunțată de Dorinel Ursărescu, consilierul șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Informația a fost confirmată de surse din industria extractivă.

Padina este o comună din sud-estul județului Buzău, aflată la distanțe aproximativ egale între orașele Buzău, Urziceni și Slobozia.

Zăcămintele de gaze descoperite în Marea Neagră în cele patru perimetre concesionate sunt estimate la 180-200 miliarde metri cubi.

Petrom și compania americană sunt într-un parteneriat, fiecare cu câte o cotă de 50%.

Punga de gaze se află în perimetrul VIII Urziceni Est, concesionat de Petrom, iar prima sondă de explorare Padina Nord 1 a săpat la o adâncime de peste 2.500 de metri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu