Cel mai mare târg al locurilor de muncă din Moldova: Peste 20 de companii îşi prezintă ofertele

Embed:

Peste 20 de companii îşi vor prezenta ofertele în cadrul celui mai mare târg al locurilor de muncă din ţară, care debutează astăzi. Timp de două zile, persoanele aflate în căutarea unui serviciu vor avea şansa să discute cu reprezentanţii companiilor şi să cunoască mai bine tendinţele pieţei muncii.

La eveniment şi-au anunţat participarea firme din domeniile comerţului, serviciilor, retail, finanţe, audit, etc. Ofertele de muncă sunt destinate atât absolvenţior instituţiilor de învăţământ superior, cât şi celor care vor să-şi schimbe locul de muncă sau sunt demult în căutarea unui serviciu. Organizatorii recomandă solicitanţilor să vină cu CV.

În Moldova, numărul şomerilor, estimat conform metodologiei Biroului Internaţional al Muncii a fost de 48.500 persoane, conform datelor de la finele lunii iunie 2014. Totodată, la sfârşitul lunii trecute, erau oferite aproape 8650 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe oferte de angajare erau înregistrate la Chişinău, Bălţi, Orhei, Ungheni şi în autonomia Găgăuză. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, angajatorii sunt în căutare mai ales de personal cu studii medii generale şi profesionale pentru activitate în industria uşoară, în domeniul serviciilor şi în construcţii. Pentru această categorie erau disponibile mai mult de 6 000 de locuri de muncă.

Din oferta de angajare, peste 2 400 de locuri sunt pentru persoanele cu studii superioare şi mai mult de 1 700 pentru muncitori necalificaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu