Cel mai mare producător de telefoane mobile se prăbuşeşte

În ciuda lansărilor fastuoase din ultima perioadă, compania se duce puternic la vale. Nokia va renunţa la 10.000 deangajaţi şi va închide fabrici. Măsurile fac parte dintr-un plan de restructurare prin care finlandezii vor să stopeze declinul problemelor.

Fabricile care se vor închide sunt amplasate în Finlanda, Germania şi Canada. Directorul general al Nokia, Stephen Elop, reorganizează grupul după ce a pierdut cota de piaţă în ultimii ani în faţa Apple şi Samsung. 

Noile reduceri de posturi, prin care Nokia vrea diminuarea costurilor cu 1,6 miliarde de euro pâna în 2013, se adaugă desfiinţării a aproape 14.000 de locuri de muncă anul trecut. 

Nokia a anunţat, joi, că se aşteapta ca pierderile din trimestrul al doilea să fie mai mari de 3% din venituri în primul trimestru. Anterior, grupul anticipa că marja se va situa la un nivel similar sau mai redus faţă de primul trimestru.

Acţiunile Nokia au scazut cu 6% după anunţ. Într-un anunţ separat, Nokia a informat că a vândut divizia de telefoane de lux Vertu fondului de investiţii EQT pentru o sumă nedezvăluită şi că va analiza renunţarea la alte active neesenţiale.

Parte a programului de restructurare, Nokia a anunţat în septembrie anul trecut închiderea fabricii din România şi concedierea a 2.200 de angajaţi. Grupul finlandez începuse producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrica ridicându-se la 60 milioane euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu