Cel mai mare muzeu al statuilor subacvatice din lume. Află unde îl poți vedea

Embed:

Vine vara, fapt care inevitabil ne duce cu gândul la vacanţă şi călătorii. Pentru cei care preferă destinaţiile exotice, muzeul subacvatic de pe fundul Mării Caraibelor din Mexic, poate fi cea mai potrivită alegere. Pentru a putea admira cele peste 400 de statui de ciment expuse sub apă, vizitatorii au nevoie de costume speciale pentru scufundări şi măşti cu oxigen.

Parcul de sculpturi din Cancun, care este cel mai mare de acest fel din lume, este locul unde viaţa subacvatică se contopeşte cu arta contemporană. Toate sculpturile au fost realizate de artistul britanic Jason de Caires Taylor. Această structură submarină impresionează şi prin dimensiunile sale, pentru că se intinde, pe fundul mării, pe o suprafaţă de 420 de metri pătraţi şi cântăreşte 180 de tone.

Sculpturile amplasate la o adâncime de nouă metri sunt realizate dintr-un amestec de ciment, nisip şi compuşi de siliciu – cu un PH neutru care permite creşterea vegetaţiei marine. La realizarea statuilor, proces care a durat 18 luni, au fost utilizate 120 de tone de ciment, nisip şi pietriş, aproximati 4 kilometri de fibră de sticlă şi 400 kg de polimeri siliconici. Scopul creării acestui muzeu subacvatic este atragerea atenţiei turişitilor asupra barierei mexicane de corali. Aceasta se află în pericol din cauza impactului devastator al sutelor de mii de vizitatori care vin în fiecare an la Cancún pentru a face scufundări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu