Cel mai mare drapel de stat a fost arborat în faţa clădirii Guvernului VIDEO

Embed:

Ceremonia dedicată Drapelului de Stat a luat sfârşit cu arborarea celui mai mare drapel în faţa clădirii Guvernului. La eveniment au participat primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, deputaţii primului Parlament, politicieni actuali, dar şi cetăţeni de rând. Şeful statului, Nicolae Timofti, nu a participat la eveniment, pentru că se află într-o vizită oficială la Bruxelles.

Manifestaţiile dedicate Zilei Drapelului de Stat s-au desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitală. Mitropolitul Moldovei, Înalt Preasfinţitul Vladimir, a oficiat ceremonia de sfinţire a drapelului.

Pentru arborarea drapelului a fost invitat premierul Vlad Filat, care a venit urmat de un grup de copii cu steguleţe în mâini.

Prim-ministrul a declarat că este profund mişcat de fiecare dată când se află în preajma tricolorului, accentuînd că o ţară, dincolo de teritoriul său, este reprezentată de cetăţeni şi simbolurile statale.

„Trăiesc clipe de mare emoţie şi bucurie fiind alături de tricolor - Drapelul de Stat al Republici Moldova. Evenimentul de astăzi nu este doar unul simbolic, este un nou început pentru noi toţi, un îndemn ca să ne iubim şi mai mult ţara şi  concetăţenii”, a spus Vlad Filat.

Totodată, premierul a exprimat cuvinte de recunoştinţă tuturor celor care, la începutul anilor 90, "au avut raţiunea şi curajul să ofere cetăţenilor R. Moldova libertate, independenţă şi simboluri naţionale".

Vlad Filat a anunţat că anul viitor, pe data de 27 aprilie, vor fi arborate trei drapele de stat, în trei cele mai înalte locaţii din ţară.

La eveniment a participat şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Ceremonia din PMAN s-a încheiat cu un spectacol de baloane tricolore, lansate spre cer.

Pentru prima dată, Ziua Drapelului de Stat a fost marcată în Moldova pe 27 aprilie 2010.


 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu