Cel mai mare diamant expus la licitaţie a fost vândut. Cumpărătorul a plătit o sumă record

Embed:

Peste 30 de milioane de dolari. Acesta este preţul de vânzare a unui diamant alb, de 118,28 de carate, în formă de ou. Nestemata a fost vândută în Hong Kong. Potrivit casei de licitaţii Sotheby's, aceasta este cea mai mare piatră printre diamantele transparente, expuse vreodată la o licitaţie.

"Suntem încântaţi să sărbătorim, în această seară, 40 de ani ai Casei de licitaţii Sotheby's din Asia. Am vândut diamantul pentru 30,6 milioane de dolari şi am doborât recordul de preţ pentru un diamant alb. Acum este un preţ record pentru orice diamant alb, vândut la o licitaţie. Este şi cel mai mare diamant vândut vreodată la o licitaţie", a declarat reprezentanta Casei Sotheby's Quek Chinyouw. 

Diamantul, de mărimea unui ou de găină, are o puritate deosebită şi face parte din clasa D, cel mai înalt grad de clasificare, acordat de Institutul de mineralogie american.

Nestemata a fost descoperită în 2011, într-o mină dintr-o ţară din sudul Africii, al cărei nume nu a fost dezvăluit. În stare brută, nestemata a avut 299 de carate şi a primit, iniţial, numele "diamantul oval magnific".

Recordul precedent pentru un diamant alb a fost stabilit în luna mai de Casa de licitaţii Christie's, din Geneva. Atunci, un diamant transparent, care avea 101,73 carate, a fost vândut pentru 26,7 milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu